Axamer Lizum (kaart)

Hochtennbodensteig

Met de bus vanaf Innsbruck waren we in een half uur onderaan de lift in Axam. Het was niet druk. We orienteerden ons en kochten een kaartje: voor 19 euro mochten we met de ene lift mee naar boven, met de andere naar beneden en ook nog een drankje en Kuchen bij het grote station van Hoadl. Echt goedkoop!

Er bleek een prachtige familiewandeling te lopen. De cassiere raadde ons aan om met de stoeltjeslift naar Birgitzkopf (2037 m) te gaan en vandaan te lopen naar Hoadl (2340 m).

Omdat er steile stukken in zaten en die kan je beter naar boven lopen dan andersom. Onderweg zagen we dat veel mensen het toch andersom liepen.

We hebben inderdaad veel geklommen en dan zie je toch wat minder dan als je naar beneden loopt. Maar het was een schitterende wandeling, misschien wel de mooiste.

Met als echte verrassing: de wei met schapen op het einde.

Start op 2.037m | Einde: 2.340m | 200hm ↘ | 200hm ↗ | Lengte 5.5km | Duur wandeling: 2h

„Der ideale Familien-Tagesausflug! Auf der gesamten Wanderstrecke kann man die Kalkkögel und die Tiroler Bergwelt hautnah erleben!“

Ook hier deden we beslist langer over: eerste foto vanaf Birgitzkopf 10:40; bij Hoadl aan om 14.07. Dus toch wel 4 uur, maar dan loop je ook rustig foto's te maken en lunchen op een weitje.

NB: ik kon niet precies de kaart vinden van onze wandeling. De kaart bovenaan en hier rechts geeft een rondwandeling weer. Wij liepen vanaf de Birgitzkopfhütte (op de kaart rechts boven) naar Hoadlsattel (op de kaart links onder).