Zirbenweg: van Patscherkofel naar Glungezerbahn en als extraatje doorgelopen naar Igls.

Met "onze" bus J naar de andere kant van Innsbruck: Patscherkofel. Met de lift naar boven en daar de prachtige Zirbenweg gelopen. De Zirbe is een dennensoort, met 5 naalden in een kokertje. In het Nederlands heet de Zirbe Alpenden, in het latijn Pinus cembra. De boom kan 5‑700 jaar oud worden met een hoogte van 22,7m en een stamdoorsnede van 1,7m. (uit http://www.volkoomen.nl/P/Pinus.htm)

De Alpentuin bij het Patscherkofel-bergstation op bijna 2.000 m is de hoogst gelegen botanische tuin van Oostenrijk en herbergt een ongekend aantal alpenplanten. Van hoge bomen tot lage heideplanten en van de Achillea Millefolium tot aan de Vitaliana Primuliflora. Met andere woorden: van het duizendblad tot de gouden sleutelbloem.

Veel bordjes onderweg, vooral over de Zirben en het nut van deze bomen voor de bodem. Het rook er heerlijk en we zagen indrukwekkende wortels van oude Zirben.

Op deze afbeelding het begin van de route naar Innsbruck ingetekend.

Het werd de vermoeiendste dag tot nu toe: gelopen van 10 tot 18 uur...

Maar het was op het einde toch ook wel heel leuk om zo vlak langs de rodelbaan (de Olympia bobbaan Igls) te lopen. Pas later zag ik hier dat je hier ook 's zomers een tochtje op zou kunnen maken.

En ook was het bijzonder om de nieuwe lift gebouwd te zien worden. Hij moet in december klaar zijn.

visittirol.nl : de olympische spelen van 1964 en 1972 werden hier gehouden. De eerste kabelbaan dateert van 1928! Wij zagen de voorbereidingen voor een nieuwe kabelbaan.